Finns inte

Dobby ~

Kategori: Allmänt

 
 
 

Tussilago simmar i det gråa havet

Kategori: Allmänt

 
 

Vår ~

Kategori: Allmänt

 
 
 
 
 
 
 
 

Det sista ~

Kategori: Gay (klar)

Filip hade valt att stanna hemma ifrån skolan eftersom att han inte hade sovit mycket under natten, så det var “bättre” att han stannade hemma för han skulle ändå inte göra något vettigt, förutom att somna på lektionerna. 
Så Simon hade lämnat honom ensam hemma och nu så satt han i sängen med ett pennvässarblad i handen. Han var tvungen att få ut de känslorna kvar, han skulle få bort det dåliga. De dåliga känslorna inom sig. 
Han tvekade en kort stund innan han drog det svala bladet flera gånger över sin ärrade arm. Han var inte beredd på att det skulle bli såpass djupt. Han kunde nämligen se det vita fettet. Han gapade då han såg såren och hämtade snabbt papper för att stoppa blodet som nu rann längs hans arm. 
Han hade svikit alla, även sig själv. Han hade varit utan det i ett år och nu så var det året som bortkastat. Det här skulle vara början på något som han redan avslutat en gång tidigare. 

Simon var i skolan, han skulle behöva prata med gänget och att han och Filip faktiskt hade ett seriöst förhållande nu. För han klarade inte av att hålla det inom sig. Eller han skulle berätta det för sina närmaste ”vänner”.
De satt nu i matsalen och han trummade nervöst med gaffeln emot bordet, det var jobbigt för honom att ens forma orden i huvudet. Han visste att han inte skulle få pengarna nu, men han brydde sig inte om det längre. Han älskade Filip och det var så det var.
”Jag vet inte ifall jag faktiskt ska säga det här eller inte. Men jag och Filip är tillsammans. På riktigt alltså.” Sa Simon och kliade sig nervöst i nacken. Han var bög och det var så det var.
”Vad fan Simon? Skämtar du med oss nu?” Skrattade Markus och knuffade till honom på axeln, tanken av att Simon var bög, det var otänkbart för honom. Han var ju världens tjejtjusare.
”Jag är bög, gay, homosexuell. Så nu var det sagt.” Sa han och reste sig irriterat, hans vänner skulle antagligen inte vilja vara med honom längre. Det skulle inte förvåna honom med tanke på hur de behandlade Filip.
”Vi kan leva med att du är bög Simon.” Sa David och såg på honom, han var faktiskt den enda i gänget som var något annat än heterosexuell, han var nämligen bisexuell. Simon var den enda som visste om hans förhållande.
”Ja, vad fan det spelar ingen roll. Du är ju i alla fall manlig och inte som Filip.” Sa Markus och viftade bort det även ifall han hade svårt att fatta att Simon var bög. 

Filip hade lindat sin arm med ett bandage och det stack i armen på honom. Ingen skulle vara stolt över honom, han hade till och med tagit av sig armbandet som han hade haft på sig i över ett år för att visa att han var självskadefri. Att han hade klarat sig.
Det skulle vara svårt att ljuga bort det, att det lossnade. Inte så troligt med tanke på att det var i läder, samt att hans mamma antagligen skulle vilja se hans arm för säkerhetsskull. Men hon brydde sig i alla fall, vilket gladde honom. 
Han bodde bara med sin mamma, vilket de flesta visste, men ingen förutom Simon visste någonting om hans pappa. Hans pappa hade varit ett svin, ett alkoholiserat svin som slog både Filip och hans mamma. 
Han hette Jan och de flesta nätterna så tvingade han Filips mamma att ha sex och ifall hon inte ville så gjorde han det med våld. Han själv hade inte utsatts för lika mycket fysisksmärta, han hade blivit kallad massor av saker istället. Han hade blivit kallad fet, misslyckad, ful, missfoster, bögjävel. 
Det var efter det han började skada sig själv, vilket slutade med att han fick börja gå hos en psykolog på BUP, där han senare blev skadefri. 
Hans pappa flyttade utifrån deras hus när Filip var tretton och då hade han bott hos dem i fem år. 

 

4/5
Jag visste inte vad som hände den natten, då jag hörde skriken ifrån sovrummet. Det var som mardröm som att man håller på att vakna upp ur. Det var någonting som inte stämde. Det var någonting som inte stod rätt till.
Jag hade haft helt rätt, för då jag gick in i mina föräldrars sovrum, då såg jag min pappa, Jan sitta ovanpå min mamma. Som hade fastbundna händer och skrek.
Jag stod där som paralyserad. Kunde inte göra någonting åt det. Mitt innanmäte åt liksom upp av någonting mörkt. Jag förstod inte vad som hände. 
- Filip

6/5
Jag har tänkt igenom det som har hänt nu. Jag förstår nog att min pappa Jan våldtog min mamma. Och JAG gjorde ingenting åt det. Hur skulle jag ens kunna göra det? Jag är tretton år och han är nästan trettio år äldre än mig? Vad skulle jag ha gjort egentligen. Jo, jag borde ha ringt polisen, istället för att se på och sedan gå tillbaka till mitt rum?
Jag har så mycket frågor som måste bli besvarade.
Varför mår jag som jag gör?
Jo, jag har blivit psykiskt och fysiskt misshandlad av min pappa. Ibland så önskar jag att han var död, så att min mamma kan sluta lida. För jag klarar inte av att se henne så svag som hon är nu. 
Hon är blåslagen och hon går alltid i långärmat. 
Jag vet vad som finns där under. Under henne tröjärmar. Jan har greppat henne så hårt så att hon är alldeles blå, hon tror att jag inte vet någonting. 
- Filip

27/5
Idag fyller mamma år. Hon fick blommor och två böcker utav Jan och av mig fick hon en chokladask och en filt, samt en bok som hon alltid velat ha. 
Dagen började ganska bra i alla fall. Men gissa vad?
Det slutade med att vi åkte till akuten, jag kollapsade, på grund av att jag knappt ätit någonting de senaste dagarna, då jag alltid skyllt på att jag mått illa och inte kunnat äta. För det skulle ändå komma upp igen. Jag vet att jag aldrig ens har nämnt det här för dig. 
Men jag har fått ganska många kommentarer om min vikt i skolan och det har lett till att jag knappt kan äta utan att må illa längre. 
Fast jag ska inte sluta äta.
I alla fall så fick jag ligga på akuten över natten, jag fick vätska och näring. 
- Filip

13/6
Har börjat känna att det här är ganska onödigt. Känner liksom att det inte hjälper längre. Jag får ut mina tankar, visst. Men vad fan?
Jag är så sjukt töntig, det här är förmodligen det sista jag skriver här. 
Ska faktiskt försöka leva lite nu. Jag har fan en pojkvän, han är orolig för mig. Eller i alla fall säger han det. Men jag vet inte ifall jag tror honom. Jag litar inte på folk. Människor är hemska. Så varför ska man lita på dem? Fast de är hemska i sin natur. Hur skulle vi annars kunna ta över jorden? 

3/7
Jag mår skit, har varit och sytt idag. Råkade skära mig lite djupt.
Jag skrev att jag inte skulle skriva här längre, men det här går inte längre. Min pojkvän Mattias har gjort slut med mig. Han säger att han inte klarar av att vara tillsammans med mig längre. Men att han fortfarande älskar mig?
Jag vet inte vad jag ska göra. Jag känner mig värdelös. 
Jag har dragit ned en person som jag älskar. Förstår ni hur det känns? Förmodligen inte. 
Han vill inte ha mig längre, han ska flytta härifrån. Lämna mig kvar här. Men jag visste väl egentligen att det skulle sluta såhär, han har pratat om att flytta så länge, jag trodde väl bara inte på det längre.
Allt det här är mitt fel.
- Filip

Filip såg ned i dagboken som låg i hans knä. Han hade läst igenom de sista han hade skrivit ned. Hans handstil var hemsk, men texten var på något sätt vackert. Det var han som hade skrivit det. Men för honom så kändes det inte som det. För honom så var det bara ord på randiga sidor. Ingenting annat. 
Men det var hans ord. Början utav hans självskadebeteende. Han såg ned på sin bandagerade arm. Det fick honom att gråta. Varför hade han ens börjat med den här skiten? Han visste att det var svårt att ta sig ur det innan han hade börjat. Men han hade gjort det i alla fall. För att han inte hade klarat av att tynga ned Mattias. 
Han torkade bort tårarna som rann längs hans bleka kinder. Du är värdelös. Hopplös. Du är fet. Du är fel. Dessa tankar for igenom hans huvud. 
Han skulle aldrig bli personen han en gång var. Aldrig.

 

Simon hade inte varit hos Filip på en vecka, han hade heller inte kunnat kontakta honom då han inte haft tillgång till sin mobil, samt att Filip inte hade varit i skolan och det oroade honom, eller det skrämde honom rättare sagt. Tänk ifall han hade gjort något? Det var det som for igenom hans huvud hela tiden. 
Oron gjorde honom illamående.
Han stod utanför Filips hus och kände den starka pulsen i öronen. Han höjde handen för att knacka på dörren. 
Hans mamma öppnade dörren och såg på honom, hon såg så ledsen ut, verkligen ömtålig. 
”Åh, Simon.” Sa hon och såg på honom, man såg att hon snart skulle börja gråta. 
”Är Filip hemma?” Frågade Simon och såg över hennes axel, nu var han verkligen rädd. För ifall Filip var hemma så skulle han komma nu och säga hej, samt krama om honom. 
”Jag är ledsen för att säga det här, men jag vet inte var han är någonstans. Men jag tror att han har tagit livet av sig.” Snyftade hon och torkade tårarna som nu rann längs hennes kinder. 
Simon hörde nu bara pulsen i öronen och han kände sig svimfärdig. Nej. Det här fick inte vara sant. Han fick inte vara borta, inte hans Filip. Nej. 
”Han lämnade allting hemma, plånbok, mobil, pass. Allting.” Grät hon och såg på Simon. 
Han grät inte, det var som att någon hade byggt en mur, som att det inte kopplade. 
Det kunde inte vara så.

Filip gick långsamt längs en stig, han letade efter ett bra ställe att göra det på. Han kunde knappt förstå att han skulle göra det. 
Han mötte några människor, de kände inte igen honom, vilket var bra, enligt honom. 
Det enda han faktiskt hade med sig var sitt brev, samt att han hade lämnat ett brev hemma också.

Jag klarar inte av det här längre. Jag vet inte hur man ska beskriva det här. Men det blir bäst såhär. Jag känner mig inte viktig. Jag är bara en litet sandkorn på en strand. Ni kommer att klara er fint utan mig. För det här kommer vara det sista ni får se av mig. 
Det här är vad jag förtjänar, jag förtjänar inget mer.

Det här är inte mycket för att vara ett brev. Men vad kan man skriva?
Hejdå, jag kommer alltid att älska er. Ni kommer alltid att leva inom mig, trots att jag är död. Det här är det bästa. 
Känn ingen skuld!
Jag kommer sakna er. 

Det beskedet Simon fick den dagen de hittade Filip hängandes i ett träd, det var det värsta han hade varit med om. Hans hjärta slutade nästan att slå och det fanns ingenting han kunde säga. Han kände sig skyldig, för när han fick tillbaka sin mobil började han gråta. Han hade flera missade samtal ifrån Filip samt flera sms. 
Han mådde illa, allt kändes overkligt och han ville bara dö. Men Filip skulle ringa honom snart, det här var bara ett sjukt skämt.
Han skulle ju snart komma och säga till honom att han älskade honom, det var ingenting annat än ett sjukt skämt. 
Men Filip var borta och skulle aldrig komma tillbaka. Han var död. Han hade tagit sitt liv och lämnat honom kvar. 

~

Kategori: Allmänt

 

Space ~

Kategori: Allmänt

 

Banoffee

Kategori: Foton


 

Elsa from Frozen

Kategori: Teckningar